Zonneboiler

Doe een slimme zet met een zonneboiler!

Het principe van zonneboilers is dat het water kan opwarmen door middel van warmtestraling van de zon. Zo kan u goedkoop en energievriendelijk koken, wassen en douchen met warm water. Maar er kan ook voor gezorgd worden dat uw vloerverwarming via de zonneboiler gebeurt.

Warmen met de zon

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De zonneboiler voor uw sanitair warm water ondersteunt met uw ketel: Hierbij gaan de zonnecollectors, die op uw dak liggen, de warmte van de zon opslorpen en met deze warmte uw sanitair warm water op temperatuur brengen. Wanneer er niet voldoende warmte kan opgewekt worden met de zon, gaat de ketel bijspringen om het sanitair warm water op temperatuur te brengen.
  • De zonneboiler als ondersteuning van uw ketel of warmtepomp: Hierbij worden er meer zonnecollectoren op uw dak geplaatst, zodat ze naast uw sanitair warm water, ook het water van uw verwarmingssysteem gaan voorverwarmen. De ketel of warmtepomp gaat het water van uw verwarmingssysteem verder op temperatuur brengen, om uw woning te verwarmen.
  • De zonneboiler voor uw sanitair warm water ondersteunt met een warmte weerstand: Heeft u ook zonnepanelen liggen? Dan kan u de zonneboiler laten voorzien van een weerstand, zodat u een afzonderlijk systeem hebt om uw sanitair warm water te voorzien, uit zonne-energie.

   

  Heeft u geen plaats meer op uw dak voor zonnecollectoren te plaatsen, doordat er al zonnepanelen liggen? Geen nood, dan kan u kiezen voor een warmtepompboiler. Door deze verschillende  combinaties van systemen, kan u besparen op de kost van fossiele brandstoffen.

  Installatie en service van uw zonneboiler

  Klimatisatie Van Winkel Tim blijft niet stil staan. Ik school me steeds bij en blijf op de hoogte over energievriendelijke en toekomstgerichte toepassingen.

  De installatie van een zonneboiler regio Bekkevoort is één van de slimme investeringen waarvoor u bij mij terecht kan.

  Laat ook geregeld uw zoneboiler installatie onderhouden. Is de beschermingsanode van uw boiler nog goed? Is de glycol-oplossing, die dient als warmtedrager nog goed?

  Voor een afspraak of voor een vrijblijvende offerte: 0471/21.16.18 of [email protected].